تیم دوم رویداد کاک برکت با موضوع اشتغال زایی پایدار برای کولبران استان های مرزی، گروه روژیار نام دارد. این گروه متشکل از سرکار خانم آرزو عبدی و آقای علی قادری نیا بود. طرح اشتغال زایی گروه روژیار در زمینه تولید کود آلی و فرآورده های آن است. آنچه در ادامه مطالعه می کنید، متن مصاحبه با سرکار خانم آرزو عبدی است.
سرکار خانم عبدی، در ابتدا لطف بفرمایید معرفی مختصری از خود بفرمایید.
من آرزو عبدی هستم. دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی از دانشگاه تبریز هستم. در حال حاضر در استان کردستان و شهرستان سقز ساکن هستم. همچنین به عنوان مشاور اشتغال وکار افرینی و مراکز رشد فعالیت می کنم.
طرح اشتغال زایی گروه روژیار
کمی درباره طرح اشتغال زایی گروه روژیار در رویداد کاک برکت توضیح دهید.
طرح اشتغال زایی گروه ما در زمینه تولید کود آلی و فرآورده های آن است. به دنبال ایجاد یک شبکه وسیع هستیم که بتوانیم شهرستان سقز را به قطب تولید کودهای الی ورمی کمپوست خاورمیانه تبدیل کنیم. از جمله مهم ترین مزایایی که طرح اشتغال زایی ما به دنبال دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- تکمیل کننده زنجیره ارزش پرورش دام در سطح استان کردستان
۲- قابلیت تکیر با هزینه بسیار مناسب در سطح استان
۳- برگرفته از کسب و کارهای محلی
ایده این طرح اشتغال زایی از کجا به ذهن شما خطور کرد؟
با توجه به رشته تحصیلی من که در زمینه اقتصاد کشاورزی است، بحث ضایعات کشاورزی همواره یکی از دغدغه های من به شمار می رفت. از طرفی همیشه به این فکر می کردم که چگونه می توان جایگزینی برای کودهای شیمیایی پیدا کرد که خطرات کمتری برای سلامتی داشته باشد. این گونه بود که ایده تولید کودهای آلی به ذهن من رسید.
طرح اشتغال زایی شما ظرفیت ایجاد چند شغل دارد؟
در حال حاضر برآورد ما این است که در حدود ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۲۵۰ نفر به صورت غیر مستقیم ظرفیت اشتغال زایی داریم.
تجربه کولبری
آیا کسی از اعضای گروه شما تجربه کولبری داشته است؟
بله اقای قادری قبل از شروع به کار در زمینه تولید کود آلی، کولبر بوده اند. کولبری یک شغل بسیار پر زحمت است. کولبران همواره مجبور هستند برای حمل بار در مسیرهای صعب العبور رفت و آمد کنند. همچنین یک نفر مجبور بار بسیار سنگینی را برای مسافت طولانی روی دوش خود حمل کند. خطرات جنای زیادی این افراد را تهدید می کند. همچنین سرمای هوا در منطقه کوهستانی بارها موجب از دست رفتن برخی از این عزیزان شده است.
نظر شما درباره ظرفیت های اشتغال زایی استان کردستان چیست؟
به دلیل وجود زمین و خاک مرغوب در این استان و همچنین آب و هوای مساعد،امکان توسعه باغات فراهم است. دامپروری و فرآوری محصولات تولیدی دام نیز یکی دیگر از ظرفیت های موجود در کردستان به شمار می رود. همچنین بحث گردشگری با توجه به اقلیم فوق العاده استان و جاذبه های طبیعی بسیار زیبا می تواند ظرفیت مناسبی برای اشتغال زایی فراهم آورد.
مهم ترین آروزی شغلی گروه روژیار
مهم ترین آرزوی شغلی گروه روژیار چیست؟
هدف و آروزی اصلی ما این است که بتوانیم برای جوانان بیکار استان کردستان،شغل مناسب و پایدار ایجاد کنیم.
نظر خود را درباره رویداد کاک برکت بفرمایید.
رویداد کاک برکت بسیار عالی بود. گروه روژیار در زمینه کسب و کار تجربه خوبی از این رویداد به دست آورد. البته امیدوار هستم این دست کارها ادامه داشته باشد تا معضل بیکاری در سطح استان های مرزی بر طرف شود.
جمله پایانی شما خطاب به هم استانی های خودتان در زمینه اشتغال زایی چیست؟
می خواهم به همه هم استانی های عزیزم بگویم که کار برای همه وجود دارد و بیکاری معنایی ندارد. همت کنید و به میدان بیایید.