صرفا جهت اطلاع
- رئیس شورای شهر تهران : تا ده درصد جمعیت ما به عنوان معتاد مطرح می شوند ولی آمار دقیق تر این را نشان می دهد که در کشور پنج درصد از مردم دچار اعتیاد هستند که تعداد معتادین متجاهر ده تا بیست هزار نفر می شوند و در این مناطق(هرندی، شوش و مولوی) چهار تا هشت هزار معتاد متجاهر داریم.(۱۳ مهر ۹۸ ، خبرگزاری مهر)
- معاون امنیتی انتظامی استاندار تهران : ۲۸ هزار معتاد متجاهر در کل استان تهران وجود دارد که ۲۰ هزار نفر از این معتادان پذیرش شدند و سهم محلات شوش و هرندی از این تعداد ۱۰ هزار نفر بوده است.(۲۸ خرداد ۹۸ ، خبرگزاری ایسنا)
- رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران : طرح پا کسازی شوش از ۹بهمن ۹۷ آغاز و مناطق پاتوق معتادان متجاهر شناسایی شد، ۵هزار و۵۳۶ نفر معتاد متجاهر دستگیر شدند و افرادی هم که خرده فروش بودند روانه زندان شدند. در این مرحله پا کسازی ۲۶۲ کیلوگرم انواع موادمخدر کشف شد و ۱۹۲ کیلوگرم مواد مخدر نیز قرار بود وارد شود که مانع شدیم.(۱۳ مهر ۹۸ ، خبرگزاری صدا و سیما)
- با کمی جست و جو در اخبار از این دست مصاحبه های مسئولان شهری و استانی به وفور قابل مشاهده است . اما چرا آماری که در خصوص مسئله اعتیاد و معتادین متجاهر اعلام می شود ، بعضا تفاوت ها و تناقض های فاحشی با یکدیگر دارند ؟
عجیب اما واقعی
- آمار ده ساله مربوط به ورودی معتادان به زندان ها و مراکز اعتیاد که توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر ارائه شده است نشان می دهد هفتاد درصد معتادان کشور در گروه سنی ۱۹ تا ۳۹ سال قرار دارند.
مانند خروس لاری ها ...
- مانند خروس لاری ها به جان هم می افتند، آن هم به بهای ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان؛ کودکان معتادی که یا بی سرپرستند یا بد سرپرست و روی آنها قمارمی شود. اینجا محله هرندی است در جنوب پایتخت؛ همان جا که به چرکی شدن زخم های اعتیاد شهرت دارد. خیابان های شوش، علیزاده و محمدی از جمله معابر آن است که در بوستان ها و پلاک های متروکه شان معتادان، کارتن خواب ها و… جمع میشوند تا در کنار استعمال گروهی مواد مخدر با قمار روی کودکان معتادشان، خود را سرگرم کنند. گویا محله هرندی هویتش با زایش هرروزه هزاران آسیب گره خورده و این روزها نوع جدیدی از کودک آزاری و قمار را نیز تجربه میکند.(۵ بهمن ۹۸ ، روزنامه همشهری)
مهم ترین راهبردها برای جلوگیری از شیوع مصرف مواد مخدر در جامعه
- اطلاعرسانی، آموزش و فرهنگسازی
- اقدامات زیربنایی مانند کاهش فقر بیکاری و نابرابری های اجتماعی
- بهبود روشهای آموزشی درمانی و بازپروری برای جلوگیری از عود اعتیاد
- آموزش شیوههای پیشگیری از سطوح پیشدبستانی
- در مدارس و قرار دادن دروس و واحدهای درسی اعتیادشناسی در نظام آموزشی
- توجه به گروههای در معرض خطر مانند فرزندان والدین معتاد