طرح های برگزیده رویداد کاک برکت ، پس از سه روز رقابت در دانشگاه کردستان از یکم تا سوم بهمن ماه سال ۹۹ مشخص شدند. رویداد کاک برکت به همت بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برگزار گردید. هدف گذاری بنیاد برکت برای ایجاد ۹۰۰۰ فرصت شغلی در استانهای کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی است. این بنیاد در نظر دارد تا بخشی از فرآیند اشتغالزایی پایدار برای کولبران این استانهای مرزی را از محل طرحهای برگزیده رویداد کاک برکت انجام دهد.
گفتگوی دکتر مخبر با صاحبان طرح های برگزیده رویداد کاک برکت
آقای دکتر محمد مخبر، ریاست محترم ستاد اجرایی فرمان امام (ره) روز سهشنبه هفتم بهمن ماه در دانشگاه کردستان حضور پیدا کردند. ایشان در بخشی از برنامه خود در این دانشگاه به بازدید طرح های برگزیده رویداد کاک برکت پرداختند. همچنین ضمن گفتگو با برگزیدگان رویداد در خصوص نحوه پیاده سازی طرحها با آنها تبادل نظر کردند.
آقای دکتر مهدی عبدالحمید، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و مسئول رویداد کاک برکت نیز در خصوص روند برگزاری رویداد توضیحاتی به آقای دکتر مخبر ارائه نمودند. دکتر عبدالحمید ضمن ارائه گزارشی از روند رویداد، برگزیدگان رویداد را نیز به ریاست ستاد اجرایی فرمان امام (ره) معرفی کرد.
معرفی ده طرح برتر اشتغال زایی رویداد کاک برکت
در این قسمت قصد داریم تا به معرفی کوتاهی از طرح های برگزیده رویداد کاک برکت بپردازیم. این طرحها عبارتند از:
گروه میوان
یکی از تیمهای برگزیده رویداد کاک برکت، گروه میوان بود. این تیم از استان کرمانشاه در رویداد شرکت کرده بودند. موضوع طرح اشتغالزایی این گروه، تولید گیوه و زیرهی گیوه ی هورامی است. این گروه موفق به ایجاد ۲۰۰ فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم در سطح استان کردستان شدهاست.
محصول تولیدی این گروه به خوبی در سطح استان کرمانشاه، استانهای اطراف و حتی کشورهای همسایه نیز شناخته شدهاست. ظرفیت بالایی برای تولید این محصول در استان کرمانشاه وجود دارد. گروه میوان با شرکت در رویداد کاک برکت به دنبال توسعه کسب و کار خود بود تا بتواند سطح اشتغالزایی خود را ارتقا ببخشد.
از مهمترین مزایای این طرح عبارت است از:
۱- تولید محصول بومی و تقویت کننده بوم منطقه
۲- تولید غیرمتمرکز و غیرکارگاهی
۳- ایجاد نوآوری همراه با حفظ ویژگیهای بومی محصول
گروه روژیار
یکی دیگر از طرح های برگزیده رویداد کاک برکت ، در زمینه تولید کودهای آلی وفراورده های آن است. گروه روژیار از استان کردستان در رویداد شرکت کرد. هدف این گروه ایجاد اشتغال شبکهای در سطح وسیع در شهرستان سقز است که بتواند این استان را به قطب تولید کودهای الی ورمی کمپوست خاورمیانه تبدیل کند.این کود ارگانیک، تکمیل کننده زنجبره ارزش دامپروری در سطح منطقه است و قابلیت تکثیر با هزینه حداقلی در سطح منطقه را داراست.
مزایای محوری طرح گروه روژیار عبارت است از:
۱- تکمیل کننده زنجیره ارزش پرورش دام در منطقه
۲- قابلیت تکثیر با هزینه حداقلی در سطح منطقه
۳- برآمده از کسب و کارهای محلی (دامپروری) و تقویت کننده کسب و کارهای محلی (باغات)
گروه سابات
گروه سابات یکی دیگر از طرح های برگزیده رویداد کاک برکت است. بسته بندی محصولات کشاورزی، باغی و صنایع دستی منطقه اورامانات در اقامتگاه بومگردی سابات روستای کانی کچکینه شهرستان روانسر استان کرمانشاه زمینه فعالیت این گروه است. روستای کانی کچکینه به دلیل کمبود اشتغال مناسب در حال خالی شدن از سکنه بود. با آغاز به کار این گروه در روستا، روند مهاجرت جمعیت شکل معکوس به خود گرفت. به این ترتیب تعداد زندگی و حیات به این روستا بازگشت. این گروه به دنبال توسعه کسب و کار خود و تبدیل کردن روستای خود به یک منطقه گردشگری بینظیر در سطح استان است.
مزایای محوری طرح گروه سابات عبارت است از:
۱- ایجاد ارزش افزوده در محصولات کشاورزی و باغی منطقه
۲- تکمیل و تقویت اکوسیستم بومگردی با ارائه سوغات بومی
گروه ریژگه
عنوان طرح گروه ریژگه، ایجاد زنجیره ارزش توسعه گردشگری روستایی است. این طرح با تمرکز بر چگونگی بهبود عملکرد زیست بوم توسعه گردشگری روستایی، از طریق آگاه سازی، توانمندسازی و همراهسازی جوامع محلی، ذینفعان صنعت گردشگری روستایی بر پایه ظرفیتهای فضای مجازی را همرسانی کرده و در راستای تقویت گردشگری روستایی عمل مینماید.
مزایای محوری طرح گروه ریژگه عبارت است از:
۱- تکمیل زنجبره بومگردی و گردشگری روستایی به عنوان یک کسب و کار سنتی با استفاده از ظرفیتهای دنیای مدرن
۲- توسعه زیست بوم و کسب وکارهای محلی و منطقهای
گروه هورامان
یکی دیگر از طرح های برگزیده رویداد کاک برکت ، طرح ایجاد اقامت بومگردی گروه هورامان است. با توجه به رونق صنعت گردشگری و موضوع ثبت جهانی هورامان و نظر به اینکه منطقه هورامان و روستای بلبر، هدف گردشگران داخلی و خارجی است و با توجه به نبود زیرساخت و امکانات رفاهی مناسب و اقامتگاه بومگردی در منطقه و روستا، طرح مذکور ارائه شده است.
مزایای محوری طرح گروه هورامان عبارت است از:
۱- تقویت کننده بوم منطقه
۲- ایجاد اشتغال پایدار در منطقه
گروه قلم کار
طرح گروه قلم کار در زمینه طراحی و بازاریابی جوراب بافی است. گروه قلم کار مواد اولیه مانند نخ و… برای جوراب بافی و پوشاک و همچنین طرح نقشه جوراب و پوشاک رو متناسب با سلیقه مردم و مشتری را به تولیدیهای کوچکی که بدلیل نوسانات نخ و نبود طرحهای نو و متناسب با سلایق مردم از کار افتادهاند، ارائه میکند. در این طرح، از ظرفیت دستگاههای تولیدیها استفاده کرده و کالای مورد نظر تولید میشود و با توجه به ظرفیت و سابقه تیم در بازاریابی، با ارزش افزوده مطلوب، کالاهای تولیدی به فروش میرسد.
مزایای محوری طرح گروه قلم کار عبارت است از:
مزایای محوری طرح:
۱- فعال سازی و استفاده از داراییهای راکد موجود
۲- زمینه سازی برای تولید و فروش محصولات تولیدی در کارگاههای محلی
گروه آوینار چنور
یکی دیگر از طرح های برگزیده رویداد کاک برکت ، طرح زعفران کاری گروه آوینار چنور است. این تیم، ۷ سال سابقه تجربه کشت زعفران را درمنطقه کرمانشاه دارند. در حال حاضر ۲۰۰ هکتار زمین زیر کشت دارد که برای بیش از ۲۰۰ نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی کردهاست. با توجه به خاک مرغوب وآب وهوای مناسب کرمانشاه، کشت زعفران از لحاظ کیفت در سطح بالایی قرار دارد. هدف این گروه از شرکت در رویداد کاک برکت توسعه کسب و کار خود بود.
مزایای محوری طرح این گروه عبارت است از:
۱- مبتنی بر بوم منطقه
۲- معرفی ظرفیتهای مغفول جامعه
۳- هزینه اندک اشتغال زایی
گروه انگور رهشه
این گروه پس از سه سال فرآوری خانگی انگور سیاه و موفقیت در این زمینه بر آن شده است که یک گارگاه فرآوری انگور سیاه راهاندازی کند، در طرح این گروه توجیه پذیری راهاندازی یک واحد فرآوری انگور سیاه به سرکه، استحصال هسته انگورسیاه و تولید انواع ترشیجات از سرکه انگور سیاه مورد ارزیابی قرار گرفته است.
مزایای طرح اشتغال زایی گروه انگور رهتوشه عبارت است از:
۱-مقوم بوم منطقه
۲- ایجاد ارزش افزوده برای محصول بومی و منحصر به فرد منطقه
گروه تولید فرش دستباف
یکی دیگر از طرح های برگزیده رویداد کاک برکت در زمینه تولید فرش دستباف است. در این طرح با بکار گیری شبکه گسترده ای از افراد برای تولید فرش اقدام شدهاست. تیم دارای تجربه در این زمینه میباشد و فعالیتهای مرتبط با فرش از جمله آموزش و بافت، رنگرزی، طراحی و نقشه کشی، چله کشی و رفوگری را شامل میشود.
مزایای محوری طرح این گروه عبارت است از:
۱- اشتغال زایی غیرمتمرکز و انبوه
۲- تقویت کننده صنایع دستی منطقه
گروه قندیل
به طور کلی، ماموریت کلیدی این طرح تولید محصولات پروتئینی هیدرلیز شده با کیفیت بالا و دسترسی آسان برای مشتریان میباشد. محصول این گروه در مقایسه با محصولات داخلی هضم آسانتر و در مقایسه با محصولات خارجی قیمت بسیار مناسبتری خواهد داشت. طرح حاضر علاوه بر استفاده از نیروهای انسانی متخصص و غیرمتخصص در بدنه طرح، موجب بهبود وضعیت اشتغالی در زمینههای کشاورزی و دامداری نیز خواهد شد.
مزایای محوری این طرح عبارت است از:
۱- تکمیل کننده زنجیره ارزش کشاورزی و دامداری در منطقه
۲- طرح مدرن همساز و مقوم طرحهای بومی و منطقهای
۳- ایجاد ارزش افزوده مناسب